Navigatie

De Recepten DRANK

IJSKOFFIE CARAMEL

ijskoffie caramel

Een heerlijk verkoelende ijskoffie is vandaag onmisbaar! Daarom geven wij je een recept voor een lekkere karamel ijskoffie.

Recept voor 2 ijskoffies
Benodigdheden:

-Blender die ijs kan crushen

-2 dubbele espresso’s

-100 ml gecondenseerde melk

-2 theelepels vanillesuiker

-Karamelsaus

-10 ijsblokjes

-Opgeklopte slagroom

Bereidingswijze:

Stap 1:

Zet twee dubbele espresso’s. Maak de koffie zoeter met behulp van vanillesuiker. Roer de suiker door de koffie tot het gesmolten is. Voeg daarna wat karamelsaus toe. Ook dit moet goed smelten.

Stap 2:
Laat de espresso’s goed afkoelen en zet het ongeveer 2 uurtjes in de koelkast.

Stap 3:

Wanneer de koffie genoeg is afgekoeld kan de koffie in de blender. Voeg hier de gecondenseerde melk en ijsblokjes aan toe. Mix het geheel tot de ijsblokjes goed gecrushed zijn. Serveer vervolgens de drank in een groot glas met een dot slagroom erop en wat karamelsaus. Enjoy! 

Tip: versier je ijskoffie met kleine karamelblokjes, chocoladesnippers of nootjes!

*****

TONIC ESPRESSO

tonic espresso recept the big easy keuken

Supersmakelijk, supersimpel en supersomers!

Schenk een tonic over 4 klonten ijs in een groot glas. Zet een verse espresso en giet deze voorzichtig in het glas. Kort roeren en genieten maar!

*****

Traditionele sangria

lekkerste sangria the big easy kitchen recept

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 appel
  • 1 citroen
  • 100 gr verse aardbeien
  • 1 stokje kaneel
  • 1 fles rode Spaanse wijn
  • 1 dl cognac
  • 3 eetlepels suiker
  • Sodawater (naar eigen smaak)

Bereiden

Begin het met wassen van de vruchten en snijd ze vervolgens in kleine schijfjes of stukjes. Doe de vruchten en het stokje kaneel in een kan en strooi de suiker eroverheen. Vervolgens giet je de wijn, cognac en sodawater erbij. Zet de kan minstens een uur in de koelkast en vervolgens is het drankje klaar om geserveerd te worden.

*****

DE LEKKERSTE GLÜHWEIN

lekkerste recept gluhwein the big easy module keuken

Benodigdheden Glühwein

1 fles rode wijn
1 grote sinaasappel
1 citroen
2 kaneelstokjes
3 steranijs bloemen
3 kruidnagels
Half vanillestokje, door midden gesneden
150 gram poedersuiker

Bereiding Glühwein

  1. Was je sinaasappel en citroen goed en schil ze voorzichtig, zodat je zo min mogelijk wit meeneemt. Dit kan bijvoorbeeld goed met een dunschiller!
  2. Pers het sap uit de sinaasappel en meng het met de poedersuiker, citroen- en sinaasappelschillen, kaneelstokjes, steranijs, vanille en kruidnagels.
  3. Zet het pannetje op het vuur en laat het lekker borrelen, tot je een stroperige massa krijgt die aan je lepel blijft plakken. De smaken van de kruiden en schilletjes trekken nu lekker in. Let op dat het niet gaat aanbakken, dan ben je te laat!
  4. Voeg nu een klein scheutje rode wijn toe en roer het goed door. Daarna mag de hele fles erin. Even op warmen, tot de wijn lekker warm, maar nog wel drinkbaar is.

Van deze Glühwein zul je het zeker warm krijgen, terwijl je de show steelt. Wil je het nog wat extra geven, dan kun je er altijd nog een scheutje Cointreau of Grand Marnier bij doen!

*****

© 2018 - 2019 The Big Easy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel