ESPRESSO MARTINI

espresso martini recept

recept van Gewoon voor hem

Ingrediënten:

  • 25 ml wodka
  • 25 ml koffielikeur naar keuze (bv Licor 43 of Kahlua)
  • 1 tl suikersiroop
  • 40 ml net gezette espresso
  • Een handje ijs
  • 1 snufje zout
  • 3 koffiebonen

Je maakt de Espresso Martini eigenlijk niet zo moeilijk. Het enige wat je hoeft te doen om een cocktail te maken is goed shaken. Doe de wodka, koffielikeur, espresso, siroop en zout in de shaker en shake er maar op los. Het ijs doe je er ook bij, zodat alles gelijk heel erg koud wordt. Pas als de shaker zó koud is dat je hem niet meer vast kunt houden, schenk je de Espresso Martini door een zeef in een glas. Het liefst is dat een martini-glas dat je al gekoeld hebt.

Om de cocktail af te maken doe je een garnering die een symbolische betekenis heeft. De drie koffiebonen staan niet voor niks op de ingrediëntenlijst. Die staan voor gezondheid, rijkdom en geluk. En dat is precies wat je terugproeft als je een zelfgemaakte Espresso Martini drinkt.

Pina Colada

recept pina colada

recept van Coctailicious

 

INGREDIËNTEN

  • Witte rum 45 ml
  • Romige kokosmelk 30 ml
  • Ananassap 90 ml
  • Ananas chunk 1 stuk

benodigdheden

  • barmaatje
  • shaker

INSTRUCTIES

  1. Begin met een shaker gevuld met 1/3 ijsblokjes.

  2. Voeg met een barmaatje 90 ml ananassap en 30 ml kokosmelk toe en 45 ml rum in de shaker.

  3. Stevig shaken met ijs, totdat je shaker een frostlaagje krijgt aan de buitenkant.

  4. Proef met een rietje of de cocktail naar smaak is. Als je nog iets mist, is dit het moment om de smaak van je cocktail te perfectioneren.

  5. Schenk de inhoud van de shaker uit in een hurricane glas of in een pineapple glas. Het ijs kun je mee uitschenken in het glas.

  6. Garneer met vers stukje ananas op het glas.

IJskoud de lekkerste: Scroppino

recept van My Happy Kitchen

recept scroppino the big easy

Je kunt deze zogenaamde ‘spoom’ serveren als nagerecht maar ook als tussengerecht bij een meergangen diner. Met het koude drankje en frisse citroen smaak kun je de maaltijd een beetje ‘laten zakken’ en de smaakpapillen opfrissen.

Zet de prosecco, wodka en (hoge champagne) glazen ruim van tevoren in de koelkast, zodat alles goed koud is!

SCroppino

Wat heb je nodig (vier glazen)

  • ½ liter prosecco
  • 100 ml wodka
  • 500 ml citroen-sorbetijs
  • 1 limoen

Doe het citroensorbetijs in een kom en mix het even goed door met de (hand)mixer. Klop er beetje bij beetje de prosecco en de wodka door. Schenk de sgroppino in de champagneglazen en decoreer met een dun schijfje limoen (takje vlierbloesem optioneel) en serveer direct (met een rietje natuurlijk!).

*****

mojito-ijs

recept mojito ijs

Niet het drankje maar het ijsje van het drankje! Verwen jezelf en je liefsten met een verrukkelijk MOJITO ijsje!

Je hebt nodig:

1,7 dl water
1,1 dl suiker
1,6 dl limoensap
1,6 dl frisdrank
1,1 dl muntblad
3 el lichte rum
Enkele limoenplakjes ter garnering

Doen:

1. Meng water en suiker in een pan en breng aan de kook tot de suiker volledig is opgelost.
2. Giet het suikermengsel in een blender. Voeg de rum, muntblaadjes, frisdrank en limoensap toe.
3. Giet het mengsel in ijsvormpjes en plaats een ijsstokje in elke bak. Bevries minimaal 8 uur of totdat het ijs volledig is bevroren.

*****

ROZE LIMO
recept van Zilverblauw

Nodig, voor minimaal twee kannen: 3 kopjes suiker, 300 ml citroensap, 1 citroen, 2 kopjes cranberrysap, rozemarijn, water naar smaak.

Doen: kook 2 kopjes water, voeg 2 kopjes suiker toe. Kook en roer totdat de suiker is afgekoeld. Neem van het vuur en laat even afkoelen in de koelkast. Voeg het citroensap, het cranberrysap en het overgebleven kopje suiker toe en roer tot alle suiker is opgelost. Voeg nu naar smaak water toe. Garneer met rozemarijn en citroenschijfjes. Smakelijk!

*****

BANAAN-CHOCOLADE FRAPPUCINO

recept banaan chocolade frappucino big easy kitchen

Wat heb je allemaal nodig: ⁠
- 1 banaan⁠
- 125ml plantaardige melk (ik gebruikte amandel ongezoet)⁠
- 6 ijsklontjes⁠
- 1,5 theelepel cacao poeder⁠
- kaneel⁠

Gooi alle ingrediënten behalve de kaneel en cacao nibs in de blender en laat draaien totdat de banaan is ‘opgelost’ en de ijsklontjes in stukjes zijn gehakt. Giet het geheel in een groot glas en strooi er wat kaneel en cacao nibs op. Enjoy!

*****

ADVOCAAT

recept van Flying Foodie

recept advocaat the big easy

Advocaat is een heerlijk klassiek drankje, dat heus niet alleen is bedoeld voor je oma. Met slechts vier ingrediënten maak je helemaal zelf advocaat!

Ingrediënten Advocaat

Voor 500 – 600 ml, dus een stuk meer dan op de foto

5 verse eieren (middelgroot)
200 gr suiker
1 vanillepeul of een paar druppels vanille extract
150 – 200 ml brandewijn

Overige benodigdheden: pan, rvs of glazen kom, een garde en eventueel een keukenthermometer.

Bereiding Advocaat

  1. Verwarm een laagje water in een pan, check of de andere kom die je gaat gebruiken er goed op past, zonder dat de bodem het water raakt.
  2. Snijd de vanillepeul in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Meng dit samen met de eieren en de suiker in de grote rvs of glazen kom goed door elkaar.
  3. Verwarm het eimengsel ‘au bain-marie’ en voeg al roerend de brandwijn toe. Blijf al roerend verwarmen, tot de advocaat dikker wordt. Het mengsel mag zeker niet boven de 85 graden komen.
  4. Vul ondertussen de wasbak met koud water of een grote kom met ijswater.
  5. Zodra de advocaat de gewenste dikte heeft bereikt, is het de bedoeling om deze snel af te koelen. Zet de kom in het ijskoude water en blijf goed roeren. Het koelt nog sneller af wanneer je het overgiet in een koude kom.

Verwerk de advocaat in een lekker gerecht, zoals bijvoorbeeld tiramisu of trifle, of hou het klassiek en serveer het met een beetje geklopte slagroom in een klein glaasje.

*****

Latte macchiato bananen smoothie

recept van Beaufood

latte macchiato recept big easy kitchen

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 200 ml plantaardige melk – amandel, soja of rijstmelk
  • 2 kopjes koffie – afgekoeld 
  • 1 banaan – eventueel bevroren
  • 1 tl honing
  • optioneel: snuf cacao of kaneel

Makkelijke manier: stop alle ingrediënten in je blender en blend tot een gladde smoothie. Verdeel over twee glazen en sluit af met een snuf cacao of kaneel.

Leuke manier: Blend de melk en de banaan tot een gladde smoothie en verdeel over twee glazen. Roer de honing door de koffie en schenk deze er (nadat de koffie is afgekoeld) voorzichtig overheen. Sluit ook hier af met cacao of kaneel.

*****

IJSKOFFIE CARAMEL

ijskoffie caramel

Een heerlijk verkoelende ijskoffie is vandaag onmisbaar! Daarom geven wij je een recept voor een lekkere karamel ijskoffie.

Recept voor 2 ijskoffies
Benodigdheden:

-Blender die ijs kan crushen
-2 dubbele espresso’s
-100 ml gecondenseerde melk
-2 theelepels vanillesuiker
-Karamelsaus
-10 ijsblokjes
-Opgeklopte slagroom

Bereidingswijze:

Stap 1:
Zet twee dubbele espresso’s. Maak de koffie zoeter met behulp van vanillesuiker. Roer de suiker door de koffie tot het gesmolten is. Voeg daarna wat karamelsaus toe. Ook dit moet goed smelten.

Stap 2:
Laat de espresso’s goed afkoelen en zet het ongeveer 2 uurtjes in de koelkast.

Stap 3:
Wanneer de koffie genoeg is afgekoeld kan de koffie in de blender. Voeg hier de gecondenseerde melk en ijsblokjes aan toe. Mix het geheel tot de ijsblokjes goed gecrushed zijn. Serveer vervolgens de drank in een groot glas met een dot slagroom erop en wat karamelsaus. Enjoy! 

Tip: versier je ijskoffie met kleine karamelblokjes, chocoladesnippers of nootjes!

*****

Traditionele sangria

lekkerste sangria the big easy kitchen recept

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 appel
  • 1 citroen
  • 100 gr verse aardbeien
  • 1 stokje kaneel
  • 1 fles rode Spaanse wijn
  • 1 dl cognac
  • 3 eetlepels suiker
  • Sodawater (naar eigen smaak)

Bereiden

Begin het met wassen van de vruchten en snijd ze vervolgens in kleine schijfjes of stukjes. Doe de vruchten en het stokje kaneel in een kan en strooi de suiker eroverheen. Vervolgens giet je de wijn, cognac en sodawater erbij. Zet de kan minstens een uur in de koelkast en vervolgens is het drankje klaar om geserveerd te worden.

*****

DE LEKKERSTE GLÜHWEIN

lekkerste recept gluhwein the big easy module keuken

Benodigdheden Glühwein

1 fles rode wijn
1 grote sinaasappel
1 citroen
2 kaneelstokjes
3 steranijs bloemen
3 kruidnagels
Half vanillestokje, door midden gesneden
150 gram poedersuiker

Bereiding Glühwein

  1. Was je sinaasappel en citroen goed en schil ze voorzichtig, zodat je zo min mogelijk wit meeneemt. Dit kan bijvoorbeeld goed met een dunschiller!
  2. Pers het sap uit de sinaasappel en meng het met de poedersuiker, citroen- en sinaasappelschillen, kaneelstokjes, steranijs, vanille en kruidnagels.
  3. Zet het pannetje op het vuur en laat het lekker borrelen, tot je een stroperige massa krijgt die aan je lepel blijft plakken. De smaken van de kruiden en schilletjes trekken nu lekker in. Let op dat het niet gaat aanbakken, dan ben je te laat!
  4. Voeg nu een klein scheutje rode wijn toe en roer het goed door. Daarna mag de hele fles erin. Even op warmen, tot de wijn lekker warm, maar nog wel drinkbaar is.

Van deze Glühwein zul je het zeker warm krijgen, terwijl je de show steelt. Wil je het nog wat extra geven, dan kun je er altijd nog een scheutje Cointreau of Grand Marnier bij doen!

*****

© 2018 - 2024 The Big Easy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel